Elmas Kurabiye Tarifi
Elmas Kurabiye Tarifi
Malzemeler
1 Çay Bardağı Süt1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Mahlep
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Yemek Kaşığı Kakao
3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Bulamak İçin:
Toz Şeker
Üzeri İçin:
Çikolata Sosu
Hazırlanışı
Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşayan margarini alıyoruz. Üzerine pudra şekerini alıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Pudra şekeri ve margarini iyice yoğurduktan sonra üzerine sütü ve sıvıyağı boşaltıyoruz. Yoğuruyoruz. Mısır nişastasını, mahlepi ve kakaoyu ilave ediyoruz. Yoğuruyoruz. Biraz un ekliyoruz. Kabartma tozunu da ilave ediyoruz. Kurabiye hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar un ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlıyoruz. Toz şeker buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlıyoruz. Kurabiyelerin ortalarına parmağımızla hafiften bastırarak küçük bir çukurluk oluşturuyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkartıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ortalarındaki çukurluklara çikolata sosu dolduruyoruz. Elmas kurabiyelerimizi çayın yanında servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder