Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Haziran 2014 Salı

Elmas Kurabiye Tarifi

Elmas Kurabiye Tarifi

NefisYemekTarifleri-VyOLJQYc6

Malzemeler

1 Çay Bardağı Süt
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Mahlep
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Yemek Kaşığı Kakao
3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Bulamak İçin:
Toz Şeker
Üzeri İçin:
Çikolata Sosu

Hazırlanışı

Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşayan margarini alıyoruz. Üzerine pudra şekerini alıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Pudra şekeri ve margarini iyice yoğurduktan sonra üzerine sütü ve sıvıyağı boşaltıyoruz. Yoğuruyoruz. Mısır nişastasını, mahlepi ve kakaoyu ilave ediyoruz. Yoğuruyoruz. Biraz un ekliyoruz. Kabartma tozunu da ilave ediyoruz. Kurabiye hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar un ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlıyoruz. Toz şeker buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyeleri diziyoruz. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlıyoruz. Kurabiyelerin ortalarına parmağımızla hafiften bastırarak küçük bir çukurluk oluşturuyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkartıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ortalarındaki çukurluklara çikolata sosu dolduruyoruz. Elmas kurabiyelerimizi çayın yanında servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz