Etli Dürüm Ziyafeti Tarifi
Etli Dürüm Ziyafeti Tarifi
Malzemeler
2 Adet Soğan
10 Adet Lavaş
2 Adet Kırmızı Biber
500 Gram Biftek
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Taze Kekik
Zeytinyağı
Dil Peyniri
Karabiber
Tuz
Garnitürü İçin:
1 Kase Meksika Fasulyesi
5 Adet Patates
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
2 Adet Soğan
10 Adet Lavaş
2 Adet Kırmızı Biber
500 Gram Biftek
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Taze Kekik
Zeytinyağı
Dil Peyniri
Karabiber
Tuz
Garnitürü İçin:
1 Kase Meksika Fasulyesi
5 Adet Patates
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Etli dürüm ziyafeti tarifimiz için ilk önce garnitürleri hazırlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup, yıkıyoruz. Elma dili şeklinde dilimliyoruz. Geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz. Biraz da toz kırmızı biber serpiyoruz. Biraz da zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Patatesleri iyice karıştırıyoruz. Harmanladığımız patates dilimlerini yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Patatesler pişerken etleri hazırlamaya başlıyoruz. Biftek dilimlerini ince ince ve parmak uzunluğunda doğruyoruz. Kırmızı biberin çekirdeklerini ayıklayıp, ince ince parmak uzunluğunda doğruyoruz. Soğanları da ince yarım ay şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Tavaya doğradığımız etleri alıyoruz. Kavuruyoruz. Etleri yüksek ısıda pişiriyoruz. Böylece etler suyunu bırakmayacaktır. Etler kavrulurken ayrı bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve kırmızı biberleri alıyoruz. Kavuruyoruz. Soğan ve biberler sotelendikten sonra etlerin üzerine ekliyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz. Biraz da taze kekik serpiyoruz. Et sote piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Tezgaha lavaşları seriyoruz. Pişirdiğimiz et soteyi lavaşlara paylaştırarak kenarlarına yerleştiriyoruz. Et sotenin üzerine 2 dilim kadar dil peynirini yerleştiriyoruz. Lavaşların kenarlarını kapatarak etli dürümleri sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız etli dürümleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Ayrı bir tarafta sos hazırlıyoruz. Kaseye domates salçasını alıyoruz. Üzerine az su döküyoruz. Biraz da zeytinyağı döküyoruz. İnce kıyılmış taze kekik ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu, fırça yardımıyla etli dürümlerin üzerine sürüyoruz. Her etli dürümün üzerine birkaç parça dil peyniri yerleştiriyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynirler eriyip, kızarana kadar pişiriyoruz. Servis tabağımıza patatesleri alıyoruz. Bir kenara da meksika fasulyelerini alıyoruz. Pişen etli dürümleri de servis tabağımıza alıyoruz. Hazırladığımız etli dürüm ziyafetlerimiz servise hazır.
Etli dürüm ziyafeti tarifimiz için ilk önce garnitürleri hazırlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup, yıkıyoruz. Elma dili şeklinde dilimliyoruz. Geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz. Biraz da toz kırmızı biber serpiyoruz. Biraz da zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Patatesleri iyice karıştırıyoruz. Harmanladığımız patates dilimlerini yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Patatesler pişerken etleri hazırlamaya başlıyoruz. Biftek dilimlerini ince ince ve parmak uzunluğunda doğruyoruz. Kırmızı biberin çekirdeklerini ayıklayıp, ince ince parmak uzunluğunda doğruyoruz. Soğanları da ince yarım ay şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Tavaya doğradığımız etleri alıyoruz. Kavuruyoruz. Etleri yüksek ısıda pişiriyoruz. Böylece etler suyunu bırakmayacaktır. Etler kavrulurken ayrı bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve kırmızı biberleri alıyoruz. Kavuruyoruz. Soğan ve biberler sotelendikten sonra etlerin üzerine ekliyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz. Biraz da taze kekik serpiyoruz. Et sote piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Tezgaha lavaşları seriyoruz. Pişirdiğimiz et soteyi lavaşlara paylaştırarak kenarlarına yerleştiriyoruz. Et sotenin üzerine 2 dilim kadar dil peynirini yerleştiriyoruz. Lavaşların kenarlarını kapatarak etli dürümleri sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız etli dürümleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Ayrı bir tarafta sos hazırlıyoruz. Kaseye domates salçasını alıyoruz. Üzerine az su döküyoruz. Biraz da zeytinyağı döküyoruz. İnce kıyılmış taze kekik ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu, fırça yardımıyla etli dürümlerin üzerine sürüyoruz. Her etli dürümün üzerine birkaç parça dil peyniri yerleştiriyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynirler eriyip, kızarana kadar pişiriyoruz. Servis tabağımıza patatesleri alıyoruz. Bir kenara da meksika fasulyelerini alıyoruz. Pişen etli dürümleri de servis tabağımıza alıyoruz. Hazırladığımız etli dürüm ziyafetlerimiz servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder