Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
22 Haziran 2014 Pazar

Evde Kaymak Yapımı

NefisYemekTarifleri-8FfviiIzl

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 500 ml süt kreması

Hazırlanışı

Süt kremasını mikserle veya blender ile çırpıyoruz, 3-5 dakika yeterli. Dondurma kıvamına gelince tamamdır, fazla çırpılırsa suya keser ve tereyağı olur (bir önceki tarifim). Kaymak katılaşınca 10 dakika dolapta soğutun sonra servis yapın. Yanında taze ekmek ve bal ile kahvaltıda çok güzel oluyor. Artanını yine dolapta saklayın 3-5 gün içinde tüketin. Afiyet olsun.
Not: bu tür kaymak, tatlı, pasta, kek üzerinde de çok lezzetli oluyor.

Evde Kaymak Yapımı 2

Evde Kaymak Yapımı 3

Evde Kaymak Yapımı 4

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz