Evde Tantuni Keyfi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 500 gr kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yenibahar
- Kimyon
- 4 tane lavaş ekmeği
Hazırlanışı
Öncelikle kıymayı kavuruyoruz. Üzerine baharatları ve tuzu atıyoruz. Bu arada iki domatesi küçük doğrayıp sularını çekene kadar pişiriyoruz. Sos kıvamında olunca zeytinyağı katıp altını kapatıyoruz. Zerzevat için iki soğanı piyazlık doğruyoruz. Üzerine sumak, reyhan, kimyon, biber ve domates salçası koyup güzelce ovuyoruz. Ardından maydanoz ve domates koyup karıştırıyoruz. Daha sonra ekmeğe biber salçası sürüp içine biraz kıyma biraz domates sosu biraz zerzevat (isteğe bağlı turşu konulabilir ) katıp dürüm şeklinde sarıyoruz. Ekmeğin ucunu kürdanla tutturup yanında ayranla servis yapıyoruz. Enfes bir tat oluyor, şimdiden afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder