Badem Ezmeli Pasta
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 2 tane yuvarlak kesilmiş hazır pasta keki
- 400 gr Schlagsahne (kremşanti)
- 3 yemek kaşığı kayısı ya da kiraz reçeli
- 100 gr kırılmış fındık
- 200 gr Marzipan rohmasse ( badem ezmesi)
- 10-12 tane fındık
- Biraz pudra şekeri (2 çay kaşığı kadar)
Hazırlanışı
1 kremayı çırpın, kıvamını alınca üzerini süslemesine yetecek kadar ayırın, daha sonra kırılmış fındıkları krema ile karıştırıp hazır kekin birine düzgünce yayın. Diğer kekin alt tarafına reçeli sürüp kremanın üstüne gelecek şekilde kapatın. Marzipanı pudra şekeri ile birlikte yoğurun ve dikkatli şekilde oklava ile yuvarlak kek büyüklüğünde açın ve pastanın üzerini kapatın. Fazla olan yerleri kesip düzeltin, ayırdığınız kremayı sıkma poşetine koyup kişi miktarına göre ayarlayıp fındıkla süsleyin. 12 dilim oluyor normalde çok lezzetli ve kolay pasta, zor olan üstünü düzgünce kaplamak. Tarifin aynısını üstünü sırf çikolata ile de yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder