Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Haziran 2014 Cumartesi

Badem Ezmeli Pasta

NefisYemekTarifleri-8pg6NdWfp

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 2 tane yuvarlak kesilmiş hazır pasta keki
  • 400 gr Schlagsahne (kremşanti)
  • 3 yemek kaşığı kayısı ya da kiraz reçeli
  • 100 gr kırılmış fındık
  • 200 gr Marzipan rohmasse ( badem ezmesi)
  • 10-12 tane fındık
  • Biraz pudra şekeri (2 çay kaşığı kadar)

Hazırlanışı

1 kremayı çırpın, kıvamını alınca üzerini süslemesine yetecek kadar ayırın, daha sonra kırılmış fındıkları krema ile karıştırıp hazır kekin birine düzgünce yayın. Diğer kekin alt tarafına reçeli sürüp kremanın üstüne gelecek şekilde kapatın. Marzipanı pudra şekeri ile birlikte yoğurun ve dikkatli şekilde oklava ile yuvarlak kek büyüklüğünde açın ve pastanın üzerini kapatın. Fazla olan yerleri kesip düzeltin, ayırdığınız kremayı sıkma poşetine koyup kişi miktarına göre ayarlayıp fındıkla süsleyin. 12 dilim oluyor normalde çok lezzetli ve kolay pasta, zor olan üstünü düzgünce kaplamak.  Tarifin aynısını üstünü sırf çikolata ile de yapabilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz