Fellah Köfte
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- Kırmızı biber tuz
Hazırlanışı
Bulgurların üzerine sıcak su döküyoruz üzerini kapak kapatıp şişmesi için bekliyoruz. Şişince içine un koyuyoruz biraz su ile kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz sonra salça tuz ve kırmızı biber katıp iyice yoğuruyoruz. Nohut büyüklüğünde yuvarlıyoruz ve paröağımızla içine az bastırıyoruz. Sıcak su ile yukari çıkıncaya kadar köfteleri haşlıyoruz. O haşlanırken diğer tarafta tavaya az yağ koyup sarımsakları kavuruyoruz. Sosu katıyoruz. Kaynayınca salça ve baharatları ekliyoruz, pişince haşladığımız köfteleri sos olan tavaya döküyoruz ve biraz kaynatıyoruz. İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve maydanozla süslüyoruz Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder