Taze Barbunya Yemeği
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 500 gram taze barbunya
- 200 gram et
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
Hazırlanışı
İlk olarak barbunyalar ayıklanır ve yıkanır. Et tencereye alınır birazda su ilave edilip 5 dakika kadar pişirilir. Etimiz pişerken soğanımız soyulup küp küp doğranır ardından havucumuz da küp küp doğranır. Etimizin içine sıvı yağımız ve soğanlar ilave edilir ardından biber ve domates salçası da ilave edilip 1 dakika kadar kavrulur. Ayıklamış olduğumuz barbunyalarımız ve tuzumuz da ilave edilip karıştırılır. Üzeri geçecek kadar kaynak suyu da ilave edip kısık ateşte suyu koyulaşana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder