Fındık Pudingli Kurabiye
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 125 gr teremyağ kaymaklı
- 1 paket fındıklı çikolatalı pudıng
- yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı yaban mersini
- 1, 5 su bardağı buğday veya mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un
Hazırlanışı
İlk olarak yağ, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ, toz puding, fındık, yaban mersini, nişasta, kabartma tozu, un hep beraber yoğrulur. Ele yapışmayan hamur kıvamı elde edilir. Küçük parçalar alarak el ile yuvarlanır. Metrodan aldığım ucu şekilli rulo ile şekillendirilir. 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder