Fırında Makarna
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 1 saat 30dk
Malzemeler
- 1 paket çubuk makarna
- 4 adet yumurta
- 1 lt süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 15 gr margarin
- 500 gr kaşar peyniri
Hazırlanışı
Bir tencereye su koyun ve ocağı yakın. Tencereyi koyun, su kaynasın. Suyun içine tuzu koyun, su kaynadıktan sonra 1 paket çubuk makarnayı kırmadan suyun içine koyun. Makarna haşlansın ama çok fazla pişmesin. Makarna haşladıktan sonra makarnayı bir süzgece boşaltın. Tencereyi tekrar ateşe koyun. Tencereye margarini atın erisin. Margarin eridikten sonra makarnayı tencere koyun. Koyduktan sonra rendelemiş kaşarın yarısını koyun ve iyice karıştırın. Sonra tencereden bir tepsiye makarnayı dökün ve iyice düzleştirin makarnayı. Düzledikten sonra 4 adet yumurta ve 1 lt süt bir kaba koyun karıştırın. Karıştırdıktan sonra makarnanın üstüne yavaş yavaş dökün. Döktükten sonra rendelenmiş kaşar peyniri üstene serpiştirin her tarafına gelecek şekilde serpiştirin. Sonra fırına koyun sıcaklığı 200 derece pişmesi 1 saat 30 dakika. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder