Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Haziran 2014 Pazar

Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı

NefisYemekTarifleri-j83GCCXsH

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 5dk


Malzemeler

  • 1 küçük paket arpa şehriye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • Yarım kilo ıspanak
  • Tuz

Hazırlanışı

Önce bir tencereye sıvı yağı bıraktım ve şehriyeleri pembe beyaz kavurdum. Bu aralar arpa şehriyeyi fazla kullanıyorum çok hoşuma gidiyor. Kolay ve pratik bir yemek oluyor. Üzerine tuzunu ve çekeceği kadar suyunu bıraktım. Kaynayınca altını yarıma kıstım ve demlene demlene pişirdim. Altını kapattım ve dondurucuda hazır bulunan haşlanmış nohutumdan buzlu buzlu pilavın üzerine bıraktım. Sonra ıspanaklarımı yıkadım ve fazla ince olmamak şartıyla kıydım. Üzerine bir su bardağı su ekledim. Biraz haşlanınca pilavım yeşil olmasın diye süzeğe döküp fazla suyunu bıraktırdım ve pişmiş şehriyenin üzerine bırakıp karıştırdım. Harika oldu. Servis tabağına aldım ve misafirlerime ikram ettim, onlarda çok beğendiler.

Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz