Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 1 küçük paket arpa şehriye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase haşlanmış nohut
- Yarım kilo ıspanak
- Tuz
Hazırlanışı
Önce bir tencereye sıvı yağı bıraktım ve şehriyeleri pembe beyaz kavurdum. Bu aralar arpa şehriyeyi fazla kullanıyorum çok hoşuma gidiyor. Kolay ve pratik bir yemek oluyor. Üzerine tuzunu ve çekeceği kadar suyunu bıraktım. Kaynayınca altını yarıma kıstım ve demlene demlene pişirdim. Altını kapattım ve dondurucuda hazır bulunan haşlanmış nohutumdan buzlu buzlu pilavın üzerine bıraktım. Sonra ıspanaklarımı yıkadım ve fazla ince olmamak şartıyla kıydım. Üzerine bir su bardağı su ekledim. Biraz haşlanınca pilavım yeşil olmasın diye süzeğe döküp fazla suyunu bıraktırdım ve pişmiş şehriyenin üzerine bırakıp karıştırdım. Harika oldu. Servis tabağına aldım ve misafirlerime ikram ettim, onlarda çok beğendiler.
0 yorum:
Yorum Gönder