Hünkar Beğendi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 2 patlıcan
- 400 gram kuşbaşı et
- 2 kabuğu soyulmuş domates
- 2 sivri biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemeklik doğranmış soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyin ve soğumaya bırakın. Etlerinizi kuşbaşı doğrayın, soğanlarınızı ve yeşil biberi yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Şimdi pişirmeye başlayalım. Tenceremizin içine sıvı yağımızı dökelim. Isındığında soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyip kavuralım. Kavrulduktan sonra etimizi ilave edip kapağını kapatıp pişirelim. Etimiz pişerken soğumuş olan patlıcanlarımızın kabuklarını soyalım ve patlıcanlarımızı doğrayalım. Etimiz piştiğinde yeşil biberimizi, domatesimizi ekleyip 5 dk pişirelim. Ondan sonra salçamızı ekleyip suyumuzu dökelim ve karıştıralım. Salça tamamen kayboldu mu tuzumuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyelim. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Bir tavanın içine tereyağımızı eritelim ve unu ilave edip karıştıralım. Un kahverengileştiğinde soğuk sütümüzü ilave edip muhallebi şekline getirelim. Doğradığımız patlıcanları ekleyip karıştıralım. Bunlar iyice karıştı mı kaşar peyniri ve tuzu ilave edelim. Kaşar peynir eridiğinde servise hazır demektir. Tabağımıza önce patlıcan karışımından ondan sonra etimizden koyup servis edelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder