Tavuklu Patlıcan Yelpazesi
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 adet bostan patlıcanı
- 1 adet domates
- 200 gr tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patlıcan sapı kesilmeden ortadan ikiye uzunlamasına kesilir. Daha sonra saplarına bıçak değmeyecek şekilde yukarıdan aşağıya iki cm kalınlığında yelpaze şeklinde kesilir. Derin bir kapta tuzlu su hazırlanır ve kesilen patlıcanlar 10 dk acısının gitmesi için bekletilir. Patlıcanlar süzülerek kağıt havlu yardımıyla suyu alınır. Daha sonra kızdırdığınız yağda patlıcanlar 4 dk kızartılır. Domatesler yarım ay şeklinde kesilir. Tavuk göğsü 1 parmak kalınlığında olacak şekilde ince dilimlenir. Kızaran patlıcanlar derin borcama yerleştirilir ve her bir kesinin arasına 1 domates bir tavuk yerleştirilir. Yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra ayrı bir sos için salça, sarımsak ve su karıştırılır. Salçanın yoğun olmamasına dikkat edilir. Sos patlıcanların yanmaması için patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde dökülür ve 200 derece fırında 30 dk pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder