Ispanaklı Tarator Tarifi
Ispanaklı Taratör Tarifi
Malzemeler
2 Adet Köz Biber2 Adet Havuç
Yarım Kilogram Ispanak Yaprağı
1 Kase Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Çeri Domates
2 Minik Marul
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Havuçları bütün olarak haşlıyoruz. Haşlanan havuçlardan 1 tanesini ayırıyoruz. Diğer havuçları küp küp doğruyoruz. Ispanakları ince ince doğruyoruz. Sarımsağı ince kıyıyoruz. Geniş bir tavaya biraz zeytinyağı döküyoruz. Üzerine doğradığımız ıspanakları alıyoruz. Sarımsağı ekliyoruz. Kavuruyoruz. Ispanaklar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Köz biberleri de ince ince doğruyoruz. Geniş bir kaseye soğuyan ıspanakları alıyoruz. Üzerine doğradığımız havuç ve köz kırmızı biberleri ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Süzme yoğurdu da üzerine alıyoruz. Biraz zeytinyağı döküyoruz. Tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Hazırladığımız taratörü servis tabağına boşaltıyoruz. Marulları tabağın kenarlarına yerleştiriyoruz. Çeri domates ve ayırdığımız havuçla taratörün üzerine çiçek şekli yapıyoruz. Ispanaklı taratörü servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder