Karpuz Kurabiye
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 paket yumuşak margarin (250 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır yada buğday nişastası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Aldığınca un
- 1 çay bardağı kadar damla çikolata
- Çay kaşığının ucuyla kırmızı ve yeşil gıda boyası
Hazırlanışı
Margarin kasede el ile iyice yumuşatılır. Ardından şeker eklenip iyice karıştırılır. Nişasta, sıvı yağ ve bir yumurta da kırılıp yoğurulur. En son kontrollü olarak un eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Yapılan hamur üç parçaya ayrılır. Ayırırken kırmızı yapacağımız hamur bir parça daha fazla olmalı. Kırmızı gıda boyası bir damla suyla ıslatılır ve hamura eklenerek, rengi bütün hamura dağılıncaya kadar güzelce yoğurulur. Yeşil hamur için de aynı işlem yapılır. Diğer hamur ise beyaz kalmalı.
Kırmızı hamur irice bir rulo yapılır. İsterseniz tezgahınıza temiz bir poşet serin ve üzerinde hamurları açın. Poşete hamur yapışmayacağından hamurunuz daha kolay açılır. Ardandan beyaz hamuru merdane yardımıyla açılabildi kadar açılır. Kırmızı rulo, beyaz hamurun içine yerleştirilir ve rulo yaparak sarılır. Yeşil hamur da aynı boyutlarda açılır ve yapılan rulo bunun içine koyulup tekrar bir rulo yapılır. Bu kocaman rulo dolapta bir kaç saat bekletilir. Sonra yuvarlak olacak şekilde kesilir. Üzerlerine damla çikolata yerleştirilir ve karpuz kurabiyeler 180 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder