Kaşar Peynirli İmam Bayıldı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 3 orta boy patlıcan
Hazırlanışı
İlk önce patlıcanlar ortadan ikiye bölünür. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Daha sonra kızgın yağda kızartılır. Kızartma işlemi yapılırken küçük küçük doğranır. Az bir yağla soldurulur. Üzerine soyulmuş küçük küçük doğranmış domates, biber ve sarımsak ve baharat, tuz eklenir. Piştikten sonra maydanoz eklenir ve ocak söndürülür. Pişirdiğimiz patlıcanlar bir kaşık yardımıyla hafif oyulur. Pişirdiğimiz sostan bir kaşık katılarak üzerine peynir katılır. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Yanında pirinç pilavı ve salatayla ikram edilir. Afiyet olsun ♡
0 yorum:
Yorum Gönder