Kolay Bakla Yemeği
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 2 tutam kadar bakla
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Şeker
- Sıcak su
- Zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Soğanımızı yemeklik olarak doğrayıp, yemeğimizi pişireceğimiz tencereye alalım ve üzerine sıcak su ekleyelim. Damak zevkinize göre tuz ve de şekeri ekleyelim. Temizleyip ikiye doğradığımız baklaları ekleyelim. Üzerine 1 yemek kaşığı unu serpiyoruz. En son 2 sarımsağı ince ince kıyıp yemeğimize ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Ara ara sıcak su ekleyerek pişirilir. Yemeği ocaktan alıp biraz ılındıktan sonra zeytinyağı ilave edin ve servise hazır yemeğimiz.
Dereotu ile servis edebilirsiniz çok yakışır ancak elimde olmadığı için bu şekilde servis yaptım:)
Afiyet olsun değerli dostlar,
Yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, sofranız bereketli olsun inşallah.
0 yorum:
Yorum Gönder