Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
11 Haziran 2014 Çarşamba

Sebzeli Pilav

NefisYemekTarifleri-3Nqqe37Rz

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk


Malzemeler

  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 350 gr kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 1 paket mantar
  • 1 kırmızı biber
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

Hazırlanışı

Patatesleri ve havuçları soyuyoruz. Küp küp doğrayarak sıvı yağda ayrı ayrı kızartıyoruz. Kızartmaları havlu kağıdın üzerine alıp yağını çektiriyoruz. Pilav tenceresine sıvı yağ döküyoruz. Pirinci iyice yıkayıp tencereye alarak kavurmaya başlıyoruz. Peşinden tereyağını verip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Eğer ki suyu az gelirse sıcak olmak şartıyla tekrar su ekleyebilirsiniz.

Pilavımız suyunu çekip pişince altını kapatıyoruz. Geniş bir tavaya sıvı yağ döküyoruz ve kuşbaşı doğranmış eti koyarak soteliyoruz. Ayrı bir tavada mantarı soteliyoruz. Kırmızı biberi de doğrayarak etin tavasında soteliyoruz. Tuzunu atıyoruz. Mantarları da etin tavasına alıp karıştırıyoruz. Geniş bir kaseye mantarlı etli karışımı koyuyoruz.

Üzerine pilavın bir kısmını dökerek üzerine düzlüyoruz. Kenarlarına havuçları koyuyoruz. Bir kat daha pilav dökerek düzeltiyoruz. Üzerine patates koyarak bir kat daha pilav döküyoruz. Kaseyi servis tabağına ters çeviriyoruz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

1 yorum:

  1. gerçekten fevkalade görünüyor... inanıyorum ki tadı da öyledir.
    bu da benim sebzeli pilav tarifim :)
    incelerseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz