Köri Soslu Tavuklu Makarna Tarifi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1/3 paket makarna
- 2 dilim tavuk göğsü
- 1 adet küçük boy kırmızı biber
- 1 adet küçük boy çarliston biber
- 1 adet orta boy havuç
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı krema
- 1/2 çay kaşığı köri
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Derin bir tencereye sıcak su koyun. Üzerine biraz tuz serpin. Makarnaları ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
Diğer yandan tavuk etlerini ve biberleri minik küpler halinde doğrayın. Havucu da rendeleyin.
Bir tavaya zeytinyağı koyun. Üzerine doğranmış biberleri ve rendelenmiş havuçları ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra doğranmış tavuk etlerini ekleyin. Sürekli karıştırarak, yumuşayana kadar pişirin. Son olarak kremayı dökün. Tuz ve karabiberi ayarlayarak, tekrar 2 dakika pişirin.
Daha sonra haşlanmış olan makarnanın suyunu süzün. Makarnayı tabağa koyup üzerine tavuklardan koyup sıcak servis yapınız.
Ya da
Üzerine hazırladığınız köri soslu tavuklu karışımı koyun. İyice karıştırın.
Köri soslu tavuklu makarnayı servis tabağına alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
NOT: Eğer kremadan sonra fazla pişirirseniz tavuklar kremayı çekecektir ve makarnanız kuru olup eksiklik hissedeceksiniz. Kıvamın tam olması için kremadan sonraki pişirme suresini 2 dakikayı geçmeyin.
AFIYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder