Kozalak
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 200 gr patlamış pirinç (cornflakes)
- 100 gr tereyağ
- 100 gr çikolata
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
Hazırlanışı
Patlamış pirinci bir kabin içine alın. Benmari usulü çikolatayı eritin. Erimiş çikolatanın üstüne tereyağı, bal ve kakao ekle ve yavaş yavaş çırpın ve karıştırın. İyice bir sos haline getirin. Bu karışımı patlamış pirincin üstüne dökün ve kaşıkla karıştırın. Biraz ılıyınca elinizle karıştırın eğer lazımsa. Portakal sıkacağının arkasındaki boşluğa karışımda doldurun ve elinizle hafif bastırın. Bir tepsinin üstünde ters çevirin. Benim biraz küçüktü o yüzden kozalağa tam benzedi. Yaptığınız kozalakları bir tabağın içine koyarak buzdolabında soğumasını sağlayın. Servis yapmadan önce üstüne pudra şekeri serpin, AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder