Cake Pop Topları Yapımı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- Hazır kek tabanı, artan kek (Kalan pastalarınızı böyle değerlendirebilirsiniz )
- 2-3 yemek kaşığı reçel
- Çikolata beyaz ve siyah (her ikisi de sade)
- Dekoru için yenilebilen pular çiçekler, kalpli desenler, ezilmiş badem (isteğe göre bir çok seçenek)
Hazırlanışı
Pastalarınızı elinizle ufalayın, sonra siyah pastalara kiraz veya böğürtlen reçeli ama reçelinizin bütün parçaları olmasın yoksa toplar olmaz, pürelenmiş olması lazım. 2-3 yemek kasığı reçelden pastanın içine atın sonra eldivenle iyice karıştırın (yumuşak olana kadar). Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp 1 saat kadar buzdolabına koyun. Tavuk şiş çubuklarını ortadan ikiye bölün (ben makasla kestim). Çikolataya batırıp topların içine batırın. O işlem bittikten sonra yine çikolatayı bir kahve kasığı yardımıyla topların üstüne döküp dekor olarak fındık fıstık neyle isterseniz süsleyebilirsiniz :)
Unutmayın toplar bitene kadar çikolatanızı sıcak sudan çıkartmıyorsunuz ;)
0 yorum:
Yorum Gönder