Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 24 adet patlıcan, biber kurusu (karışık ya da sadece tercih ettiğiniz bir tanesi)
- 350 gr. dolmalık kıyma (orta yağlı)
- 1 çay bardağı pirinç ya da kinoa
- 2 orta boy domates
- 1 büyük baş soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 çay bardağı tane sumak
- 3 yemek kaşığı biber salçası (1 kaşığı eklenen suya karıştırılacak)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- ½ çay bardağı nar ekşisi
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Taze nane
- Maydanoz
Hazırlanışı
Patlıcan ve biber kurularını iyice yıkayın. Sonra bir tencerede su kaynatın. Önce biberleri 5 dakika haşlayın sonra patlıcanları 15 dakika haşlayın. İçi için soğan, sarımsak, domatesler, biberler, maydanoz ve naneleri, incecik doğrayın. Pirinci iyice yıkayın ve süzün. Bütün malzemeyi bir kasede karıştırıp içi hazırlayın ( zeytinyağı ve sumak hariç). Soğumuş biber ve patlıcanları, yarılarını biraz geçecek kadar iç malzeme ile doldurun. Ağız kısmını birbirine yapıştırarak tencereye dizin. Bu aşamada eğer küçük bir tencere kullanıyorsanız, patlıcanlar alta, biberlere üste gelecek şekilde yerleştirin. (Biberler patlıcanlardan daha çabuk pişer) Üstüne sıvı yağ gezdirin ve bir tabakla kapatın, Salçalı suyunu ilave edilin. Kullandığınız pirincin iki katı kadar suya, yarım çay bardağı daha fazla su ekleyerek ayarlanır. Pişmesine yakın 1 su bardağı suda kaynattığınız, tane sumak suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatın. Ve servise hazır afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder