Muzlu Piramit Pasta
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 40dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 2 paket pötibör bisküvi
- 2 adet muz
- 3, 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket margarin
Hazırlanışı
Öncelikle pastamızın kremasını hazırlayalım; bir tencereye 3, 5 bardak sütü boşaltıyoruz. Üzerine şeker, un ve vanilyayı ilave ederek çırpma teliyle sürekli karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Hazırladığımız kremayı soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuduktan sonra içine yarım paket margarini ekleyerek mikserle iyice çırpıyoruz. Kremamız hazır olduktan sonra uzun bir tepsiye alüminyum folyo seriyoruz ve bisküvilerimizi enine üç, boyuna altı olacak şekilde yan yana diziyoruz bu işlemden sonra üzerine spatula yardımıyla kremamızı sürüyoruz ve bu şekilde üç kat yapıp bisküvilerin ortasına 2 adet muzumuzu yerleştiriyoruz. Alüminyum folyonun her iki tarafından tutup pastamıza piramit şeklini veriyoruz. Kalan kremamızı üzerine sürüyoruz. İsteğe göre üzerini pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder