Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Haziran 2014 Pazartesi

Nar Çayı Tarifi

Nar Çayı Tarifi

NefisYemekTarifleri-HbIhKe2KN

Malzemeler

7 Adet Karanfil
Yarım Kilogram Taze Sıkılmış Nar Suyu
2 Adet Çubuk Tarçın
Bir Tutam Toz Zencefil

Hazırlanışı

Nar suyunu hazırlarken ilk önce narları meyve sıkacağından geçiriyoruz. Hazırladığımız nar suyunu bir tencereye boşaltıyoruz. Üzerine kabuk tarçınları ekliyoruz. Karanfilleri de tencereye alıyoruz. Tencereyi ocağa alıp, kaynamaya bırakıyoruz. Nar çayı 5 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Çayın üzerine toz zencefili ekleyip, karıştırıyoruz. Çayımızı süzerek servise hazırlıyoruz. Nar çayını ister soğuk, ister sıcak olarak içebilirsiniz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz