Nar Çayı Tarifi
Nar Çayı Tarifi
Malzemeler
7 Adet KaranfilYarım Kilogram Taze Sıkılmış Nar Suyu
2 Adet Çubuk Tarçın
Bir Tutam Toz Zencefil
Hazırlanışı
Nar suyunu hazırlarken ilk önce narları meyve sıkacağından geçiriyoruz. Hazırladığımız nar suyunu bir tencereye boşaltıyoruz. Üzerine kabuk tarçınları ekliyoruz. Karanfilleri de tencereye alıyoruz. Tencereyi ocağa alıp, kaynamaya bırakıyoruz. Nar çayı 5 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Çayın üzerine toz zencefili ekleyip, karıştırıyoruz. Çayımızı süzerek servise hazırlıyoruz. Nar çayını ister soğuk, ister sıcak olarak içebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder