Çilekli Pasta Tarifi
Çilekli Pasta Tarifi
Malzemeler
3 Adet Yumurta1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Kakao
Yarım Çay Bardağı Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
Kreması İçin:
2 Yemek Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
3 Yemek Kaşığı Köpürtülmüş Şanti
Arası İçin:
Çilek
Süslemek İçin:
Köpürtülmüş Krem Şanti
Çilek
Hazırlanışı
Çilekli pasta misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet… Çilekli pasta tarifimizin ilk önce pasta tabanını hazırlamaya başlıyoruz. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker köpürüp, beyazlaştıktan sonra üzerine suyu döküyoruz. Karıştırıyoruz. Ardından kakaoyu ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Kakao, kek harcına iyice karıştıktan sonra üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Diğer taraftan iki tarafı açık olan kelepçeli kek kalıbımızın zeminini yağlı kağıtla sıkıca kapatıyoruz. Yağlı kağıda fırça ile sıvıyağ sürüyoruz. Ve yağlı kağıt yerleştirdiğimiz kek kalıbını yuvarlak fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Ardından hazırladığımız kek karcını kalıba boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, pasta tabanımızın ilk önce 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırının derecesini 160 dereceye düşürüp, 20 dakika daha pişiriyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp, soğumaya bırakıyoruz. Pasta tabanı soğurken çilekli pasta tarifimizin kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı ekliyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Kremayı çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuduktan sonra üzerine köpürtülmüş şantiyi ilave ediyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Bu arada soğuyan keki yanlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz. İki tarafı açık olan pasta çemberini düz bir servis tabağının üzerine yerleştiriyoruz. Alt zemin pasta kekini kalıbın içine yerleştiriyoruz. Kekin üzerine biraz köpürtülmüş şanti sürüyoruz. Ardından pişirdiğimiz kremanın yarısını boşaltıyoruz. Spatula ile üzerini düzleştiriyoruz. Kremanın üzerine küçük küçük doğradığımız çileklerden yerleştiriyoruz. Daha sonra üzerine ikinci kat keki yerleştiriyoruz. Kekin üzerine tekrar aynı şekilde ilk önce biraz köpürtülmüş şanti sürüyoruz. Kalan kremayı üzerine boşaltıyoruz. Spatula ile üzerini düzleştiriyoruz. Biraz da doğranmış çilek serpiştiriyoruz. Son katı da üzerine dikkatlice yerleştiriyoruz. Elimizle hafiften bastırıyoruz. Çilekli pastamızın üzerine kalan köpürtülmüş şantiyi spatula ile sürüyoruz. Spatulanın kenar kısımlarıyla pastanın üzerindeki şantiye şekil veriyoruz. Son olarak çilekli pastamızın üzerini doğranmış çileklerle süslüyoruz. Hazırladığımız çilekli pastayı buzdolabında birkaç saat dinlendiriyoruz. Ardından dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder