Patatesli Ekmek Tarifi
Patatesli Ekmek Tarifi
Malzemeler
1 Su Bardağı Süt4 Su Bardağı Un
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Yarım Paket Yaş Maya
Ilık Su
Tuz
İç Harcı İçin:
3 Dilim Pastırma
2 Adet Haşlanmış Patates
2 Adet Yeşil Biber
1 Tutam Maydanoz
Kaşar Peyniri
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin:
Su
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı
Patatesli ekmeğimizi için ilk önce ekmek hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Geniş cam bir kasye unu boşaltıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine sütü ve zeytinyağını ekliyoruz. Az da ılık su döküyoruz. Un almadan ortadaki sıvı malzemeleri karıştırıyoruz. Ortadaki yaş maya eridikten sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su döküyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz. 2 eşit parçaya bölüyoruz. Yuvarlıyoruz. Bu arada patatesli ekmeğimizin iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Ayrı bir kaseye haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Pastırmaları küçük küçük doğrayıp, ekliyoruz. İnce kıyılmış maydanozu ilave ediyoruz. Küçük küpler halinde kaşar peynirini doğrayıp kaseye alıyoruz. Yeşil biberinde iç çekirdeklerini ayıklayıp, ince ince doğruyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. İç harç malzemelerini karıştırıyoruz. İkiye ayırdığımız hamue bezelerinin üzerine un serpip, merdane yardımıyla açıyoruz. Açtığımız hamurların kenar kısmına hazırladığımız iç harcı paylaştırarak döşüyoruz. Daha sonra hamuru rulo şeklinde sarıyoruz. İki hamuru da aynı şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız rulo patatesli ekmekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Patatesli ekmeklerin üzerine bıçakla kesikler atıyoruz. Tepsinin üzerine streç film örtüyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan patatesli ekmeklerimizin üzerinden streç filmi kaldırıyoruz. Ekmeklerin üzerine elimizle biraz su sürüyoruz. Çörekotu ve susam serpiyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder