Arnavut Ciğeri Mezesi Tarifi
Arnavut Ciğeri Mezesi Tarifi
Malzemeler
500 Gram Dana CiğerTuz
Un
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Garnitürü İçin:
2 Adet Patates
Hazırlanışı
Dana ciğeri kuşbaşı olarak doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Ardından ciğerleri una buluyoruz. Tencereye ciğerleri kızartmak bolca sıvıyağ koyuyoruz. Yağ kızdıktan sonra üzerine ciğerleri alıp, kızartıyoruz. Kızarttığımız ciğerleri servis tabağımızın bir kenarına alıyoruz. Diğer taraftan garnitürünü hazırlamaya başlıyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup, yıkıyoruz. Küp küp doğruyoruz. Kızgın yağda patatesleri kızartıyoruz. Kızarttığımız patatesleri de ciğerlerin yanına alıyoruz. Yemeğimizi yeşilliklerle servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder