Renkli Makarna
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 20 dilim kuru domates
- 3 dal yeşil soğan
- 1 küçük kuru soğan
- 1 küçük diş sarımsak
- Yarım tavuk göğsü
- 1 küçük boy patlıcanın yarısı
- 1 Küçük boy kabağın yarısı
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz
- Baharat (isteğe göre)
Hazırlanışı
Makarnayı haşlıyoruz. Tavuk göğsünü ve domatesler hariç diğer malzemeleri küçük küçük doğruyoruz. Tavuk göğsünü soteliyoruz, daha sonra kabak, patlıcan, kuru soğan, sarımsağı ekleyip iyice pişiriyoruz. En son taze soğanı ve ikiye böldüğümüz kuru domatesleri ekleyip soteliyoruz. Bu aşamada tuz ve baharatları ekliyoruz. Kuru domateslerin yumuşaması için makarnanın suyundan 1 kepçe alıp sotelediğimiz harca ekliyoruz. Suyu çekince altını kapatıyoruz. Makarnalar haşlanınca suyunu süzüp harcımızı ekliyoruz. Maydanozları da ekleyerek karıştırıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder