Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Haziran 2014 Pazartesi

Renkli Makarna

NefisYemekTarifleri-a4dqsnbz5

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 10dk


Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 20 dilim kuru domates
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 küçük boy patlıcanın yarısı
  • 1 Küçük boy kabağın yarısı
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz
  • Baharat (isteğe göre)

Hazırlanışı

Makarnayı haşlıyoruz. Tavuk göğsünü ve domatesler hariç diğer malzemeleri küçük küçük doğruyoruz. Tavuk göğsünü soteliyoruz, daha sonra kabak, patlıcan, kuru soğan, sarımsağı ekleyip iyice pişiriyoruz. En son taze soğanı ve ikiye böldüğümüz kuru domatesleri ekleyip soteliyoruz. Bu aşamada tuz ve baharatları ekliyoruz. Kuru domateslerin yumuşaması için makarnanın suyundan 1 kepçe alıp sotelediğimiz harca ekliyoruz. Suyu çekince altını kapatıyoruz. Makarnalar haşlanınca suyunu süzüp harcımızı ekliyoruz. Maydanozları da ekleyerek karıştırıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Renkli Makarna

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz