Reyhan Şerbeti
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 1 demet reyhan
- 5-6 adet limon tuzu
- 6 su bardağı sıcak su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Reyhanları güzelce yıkayın ve üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon tuzunu ilave edin. Karıştırıp ağzını kapatın. Kesinlikle kaynatmıyoruz. Haşlama yöntemi ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet.
Ramazan ayında sahurda niyetlenmeden önce içerseniz midenizde kaynama olmayacaktır, mide dostudur Reyhan.
Ayrıca reyhanın çayını yaparsanız vücuttaki yağı yakmak için de kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder