Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Haziran 2014 Cumartesi

Reyhan Şerbeti

NefisYemekTarifleri-eVH9m4xRu

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 1 demet reyhan
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Reyhanları güzelce yıkayın ve üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon tuzunu ilave edin. Karıştırıp ağzını kapatın. Kesinlikle kaynatmıyoruz. Haşlama yöntemi ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet.

Ramazan ayında sahurda niyetlenmeden önce içerseniz midenizde kaynama olmayacaktır, mide dostudur Reyhan.
Ayrıca reyhanın çayını yaparsanız vücuttaki yağı yakmak için de kullanabilirsiniz.

Reyhan Şerbeti 1

Reyhan Şerbeti 2

Reyhan Şerbeti 4

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz