Tarçınlı Çörekler ( Korvapuusti)
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 40dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 3/4 paket yaş maya
- 1/2 kg un +2 Türk kahve fincanı un
- 100 gr tereyağı
- 1 tane yumurta
- Bir çimdik tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Bir kabın içerisine unu alın, ortasına havuz gibi açıp mayayı sütle ezin. İçerisine tereyağını, yumurtayı, toz şekeri, tuzu, ve tarçını ekleyip yoğurun. 30 dakika boyunca üzeri kapalı olarak dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru 3 eşit bezeye bölüp dikdörtgen şeklinde açın ve karıştırılmış iç harçtan koyun, rulo şeklinde sarın. 2-3 cm kalınlığında kesip tepsiye dizin. Tepside 20-25 dk boyunca mayalanmasını bekleyin ve üzerine yumurtalı karışımı sürüp önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 8-10 dk pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder