Sebzeli Kabak Bohça
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3-4 adet havuç
- 15 adet mantar
- 5 adet küçük patates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 kaşık domates salçası
- Pul biber, karabiber, tuz
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kaşık sıvı yağ
Hazırlanışı
Kabakları alacalı soydum ve uzunlamasına dilimledim. Havuçları da soyup ince şekilde dilimledim. Birlikte 5 dk tuzlu suda haşladım. İsterseniz kızartabilirsiniz yada ızgarada da olur. Haşlanmış sebzelerimizi süzüp beklettim. Tavaya kuru soğan ve 1 tane sivri biber doğrayıp birlikte kavurdum. Kabuğu soyulmuş mantarları, küp şeklinde doğranan patatesleri ekleyip birlikte soteledim. Tuz ve baharatları ekleyip ocaktan aldım. Kabakları artı şeklinde üst üste koyup üstüne bir kaç dilim havuç koydum. İç harçtan bir kaşık koyup katladım ve kürdanla tutturdum. Dikdörtgen borcama dizdim. Kalan mantarlı iç harcı da aralarına dizdim. Bir kaşık salça, sıvı yağ, 1 bardak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirip fırına verdim. Üzerleri kızarana kadar pişirdim. Tamamen doğaçlama gelişen bir yemek oldu. Ancak gerçekten lezzetliydi:)
0 yorum:
Yorum Gönder