Reçelli Kurabiye
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1/3 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (aldığı kadar)
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri bir kapta yoğurun. Unu 3 bardaktan sonra yavaş yavaş ekleyin. Çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru merdane yardımıyla tezgaha un serpip açın ve kalıplarla kesin. (benim kalıbım olmadığı için bardak ile kestim) Elde ettiğiniz kurabiyelerin yarısının ortasına bir kaşık yardımıyla açın. ( küçük pet şişelerin kapakları bu aşamada çok işe yarıyor :) Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilıkken ortası açılmamış kurabiyelerin üstüne reçel sürüp ortası delik kurabiyeleri üstüne yerleştirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder