Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Haziran 2014 Cumartesi

Reçelli Kurabiye

NefisYemekTarifleri-s2EXEQUck

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1/3 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (aldığı kadar)

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeleri bir kapta yoğurun. Unu 3 bardaktan sonra yavaş yavaş ekleyin. Çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru merdane yardımıyla tezgaha un serpip açın ve kalıplarla kesin. (benim kalıbım olmadığı için bardak ile kestim) Elde ettiğiniz kurabiyelerin yarısının ortasına bir kaşık yardımıyla açın. ( küçük pet şişelerin kapakları bu aşamada çok işe yarıyor :) Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilıkken ortası açılmamış kurabiyelerin üstüne reçel sürüp ortası delik kurabiyeleri üstüne yerleştirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz