Tarçınlı Cevizli Kek
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 2 çay bardağı süt
- 3 tane yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 2 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Kekimize ilk önce toz şeker ve yumurtayı şekerler eriyinceye kadar çırpma işlemi ile başlıyoruz. Daha sonra sırasıyla sıvı yağ, süt, vanilya, ceviz içi ve tarçın koyarak çırpmaya devam ediyoruz. En son un ve kabartma tozunu da ekleyerek koyu kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını döküyoruz ve 175 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kekimizin ılınmasını bekleyerek dilimliyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder