Şeftalili Cup
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı
Önce margarini tencerede eritip üzerine unumuzu ekliyoruz. Hafif pembeleşene kadar unu kavurduktan sonra sütümüzü ve şekerimizi ekliyoruz. Topak topak olmaması için devamlı karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dk daha kısık ateşte bekletip kapatıyoruz. Eğer muhallebiniz topaklaştıysa mikser ile 5 dk çırpabilirsiniz. Meyve sosu için şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeğinden ayırdıktan sonra rondoya atıyoruz. İçine şeker ve nişastayı da ekliyoruz. Şeftaliler iyice ezildikten sonra 1 çay bardağı su ekleyerek kaynatıyoruz. Muhallebinin yarısını 6-8 bardağa eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Üstüne yine eşit şekilde, rondodan geçirdiğimiz burçak bisküvimizi koyuyoruz. Kalan muhallebiyi de bardaklarımıza döktükten sonra meyve sosumuzu üzerine ekliyoruz. Dolapta 2-3 saat bekledikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
NOT: Meyve sosunu istediğiniz bir meyveyle aynı ölçülerle de yapabilirsiniz. Ben daha önce çilekle de denemiştim:)
0 yorum:
Yorum Gönder