Tavuklu Bezelyeli Pilav
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- Tavuk but ve tavuk göğsü
- 4 su ardağı pirinç
- 1 su bardağı bezelye
- Tuz
- Karabiber
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon
Hazırlanışı
Tavuğu pişene kadar haşlayalım, soğuduktan sonra küçük küçük didelim. Tereyağını orta ateşte tencereye koyalım, iyice ısındıktan sonra yıkanmış pirinci ilave ederek kavuralım. Üzerine tuz, limon suyu ve pişmiş bezelyeyi de ekledikten sonra pirinçlerin üzerinden iki parmak yukarı suyunu ilave edelim ve kapağını kapatarak ocağı kısalım. Pirinçler piştikten, suyunu çektikten sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak demlenmesini sağlayalım. Yemeğimiz servise hazır hale gelince kaseye önce didilmiş tavuğu, sonra pirinci koyarak tabağa ters çevirelim ve tavuğun üzerine toz karabiber serpiştirelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder