Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Haziran 2014 Cumartesi

Tavuklu Bezelyeli Pilav

NefisYemekTarifleri-LD2jiYNsl

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 35dk


Malzemeler

  • Tavuk but ve tavuk göğsü
  • 4 su ardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon

Hazırlanışı

Tavuğu pişene kadar haşlayalım, soğuduktan sonra küçük küçük didelim. Tereyağını orta ateşte tencereye koyalım, iyice ısındıktan sonra yıkanmış pirinci ilave ederek kavuralım. Üzerine tuz, limon suyu ve pişmiş bezelyeyi de ekledikten sonra pirinçlerin üzerinden iki parmak yukarı suyunu ilave edelim ve kapağını kapatarak ocağı kısalım. Pirinçler piştikten, suyunu çektikten sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak demlenmesini sağlayalım. Yemeğimiz servise hazır hale gelince kaseye önce didilmiş tavuğu, sonra pirinci koyarak tabağa ters çevirelim ve tavuğun üzerine toz karabiber serpiştirelim. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz