Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Haziran 2014 Cumartesi

Süslü Pilav

NefisYemekTarifleri-4g3joAD5u

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 1 küçük tavuk göğsü
  • 1 büyük közlenmiş kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı garnitür
  • Tuz, isteğe bağlı baharat
  • Sıvı yağ, tereyağı
  • Su

Hazırlanışı

Bir pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Kızınca üzerine arpa şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra pirinçleri ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra tuz ekleyip 2 su bardağı su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Bu arada tavuk göğsünü biraz irice doğruyoruz. Bir tavaya alıyoruz. Pişmeye başlayınca közlenmiş kırmızı biber ve garnitürümüzü ekliyoruz. Biraz sıvı yağ ile soteliyoruz. Tuzunu ve baharatını ayarlayıp ocağı kapatıyoruz. Pilavımız piştikten sonra biraz demlenmeye bırakıyoruz ve servis aşamasında önce tavuk sotemizden bir kaseye koyuyoruz. Üzerine pilavımızı koyup servis tabağına ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz