Süslü Pilav
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- 1 küçük tavuk göğsü
- 1 büyük közlenmiş kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı garnitür
- Tuz, isteğe bağlı baharat
- Sıvı yağ, tereyağı
- Su
Hazırlanışı
Bir pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Kızınca üzerine arpa şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra pirinçleri ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra tuz ekleyip 2 su bardağı su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Bu arada tavuk göğsünü biraz irice doğruyoruz. Bir tavaya alıyoruz. Pişmeye başlayınca közlenmiş kırmızı biber ve garnitürümüzü ekliyoruz. Biraz sıvı yağ ile soteliyoruz. Tuzunu ve baharatını ayarlayıp ocağı kapatıyoruz. Pilavımız piştikten sonra biraz demlenmeye bırakıyoruz ve servis aşamasında önce tavuk sotemizden bir kaseye koyuyoruz. Üzerine pilavımızı koyup servis tabağına ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder