Tavuklu Kolay İskender
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 1 adet haşlanmış baget veya sarma
- 1/2 pide ekmek (ben evde olmadığı için 1/4 francala kullandım )
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 kase yoğurt
- Karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Öncelikle haşlanmış olan tavukları iki çatal yardımıyla didikleyip karabiberle karıştırıyoruz. Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup biraz ısınınca ekmekleri ekleyip kıtır kıtır olana kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta küşük bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 kaşık salçayı koyup salçanın çiğ tadının gitmesi için az kavuruyoruz kavrulan salçaya baharatları ve tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Sos piştikten sonra ekmekleri servis tabağımıza alıp üzerine sosumuzu döküyoruz. Ekmeklerin her yerini sosladıktan sonra yoğurdumuzu ekleyip en üste didiklenen tavuklarımızı koyuyoruz isteğe göre sostan tavuğun üzerine de dökebiliriz. Yine isteğe göre tereyağını ısıtıp ekleyebiliriz. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder