Tavuklu Sebze Kayıkları
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1 adet küçük boy patlıcan
- 1 adet küçük boy kabak
- 1 küçük tavuk göğsü
- 1 küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, isteğe bağlı baharat
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
Patlıcanı pijama şeklinde, kabağı ise tamamen soyuyoruz, boylamasına kesip iç kısımlarını çıkarıyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Fırın tepsisine alıyoruz. Tavukları, kuru soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğruyoruz. Sırasıyla tavuk, kuru soğan, sarımsak, salça, tuz ve baharatları bir tavada soteliyoruz (çok az sıvı yağ kullandım bu aşamada). Patlıcan ve kabakların üzerine pay edip 200 derece önceden ısıtılmış fırının alt üst ızgara kısmında 15 dakika pişiriyoruz. Son 5 dakikada kaşar peynirini ilave ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder