Bisküvili Muzlu Piramit Pasta
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 adet muz
Hazırlanışı
Kakaolu krema için olan malzemlerden yağ hariç hepsini iyice içinde topaklanma kalmayana kadar çırpın sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 3 veya 4 dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alın. Tereyağını ilave edip iyice karıştırın ve ılımasını bekleyin. Kremanın üstü kabuk tutmasın diye arada karıştırmayı unutmayın.
kakaolu kremadan küçük bir çorba kasesi kadar alın.
Tezgahın üstüne geniş olacak şekilde streç folyoyu serin. Üstüne bisküvileri enine 3 adet uzunlamasına 6 adet yan yana gelecek şekilde koyun. Biraz krema sürün.
İkinci kat bisküviyi yerleştirin. Bir daha kakaolu kremayı sürün. Bisküvinin kenarları 4 ortası 2 olacak şekilde bisküvi koyun. Arasına da krema sürün, muzları ikili olan orta sıraya yerleştirin. Folyonun uzunlamasına her iki tarafını tutup yukarda muzların üstünde birleştirin. Yukarda biraz sıkıştırarak üçgen şeklini verin. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin, ben bir gece dinlendirdim.
Dinlenmiş olan piramit pastanın üzeri için 1 bardak süt, 1 tatlı kaşığı un, 3 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı kakaoyu iyice karıştırarak kaynatıp ocaktan alın. Kalan kakaolu krema ile karıştırın, pastanın üstündeki streç filmi açıp kakaolu kremayı üstüne sürün. İsteğe göre 50 gr kadar sütlü sade çikolatayı benmari usulü eritip küçük bir poşete koyun. Ucunu çok az kesin, muzlu piramit pastanın üzerine çizgiler yapın. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder