Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Haziran 2014 Pazar

Türlü Tarifi

NefisYemekTarifleri-TSaDAt7N8

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 1 saat


Malzemeler

  • Yarım kilo fasulye
  • 1 orta boy patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 küçük patates
  • Tereyağı fındık yağı
  • Tuz sarımsak taze nane
  • 2 adet domates
  • Biber salçası
  • 1 baş soğan
  • 250 kg kuşbaşı et

Hazırlanışı

Fasulyeler ayıklanır üçe bölünür tencere ocağa alınır. İçerisine 1 kaşık tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ koyulur. Üzerine soğan doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur etler eklenir bir süre daha kavrulur. Yemeğe bir miktar su koyulup kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çeken etlerin üzerine biber salçası ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Fasülyelerde eklenir doğranmış domateslerle birlikte kavurmaya devam edilir. Kaynatılmış su eklenir kısık ateşte yarım saat pişirilir pişmesine yakın patlıcanlar patatezler doğranıp yemeğe eklenir. Bir süre daha pişirilir en son olarak doğranmış sarımsak nane eklenir altı kapatılır. Afiyet olsun.

Türlü Tarifi

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz