Türlü Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- Yarım kilo fasulye
- 1 orta boy patlıcan
- 5-6 adet sivri biber
- 2 küçük patates
- Tereyağı fındık yağı
- Tuz sarımsak taze nane
- 2 adet domates
- Biber salçası
- 1 baş soğan
- 250 kg kuşbaşı et
Hazırlanışı
Fasulyeler ayıklanır üçe bölünür tencere ocağa alınır. İçerisine 1 kaşık tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ koyulur. Üzerine soğan doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur etler eklenir bir süre daha kavrulur. Yemeğe bir miktar su koyulup kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çeken etlerin üzerine biber salçası ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Fasülyelerde eklenir doğranmış domateslerle birlikte kavurmaya devam edilir. Kaynatılmış su eklenir kısık ateşte yarım saat pişirilir pişmesine yakın patlıcanlar patatezler doğranıp yemeğe eklenir. Bir süre daha pişirilir en son olarak doğranmış sarımsak nane eklenir altı kapatılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder