Un Helvası Tarifi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 100 g tereyağı
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Tereyağımızı tencereye alıyoruz. Eriyen yağa yarım su bardağı sıvı yağ ve unumuzu ilave ediyoruz. Kehribar sarısı rengini alana kadar ve sıvı bir kıvama ulaşıncaya kadar kavuruyoruz. Yavaş yavaş ılık sütümüzü ilave ediyoruz. Süt ile un birbirine karıştıktan sonra şekeri ilave edip ve şekerin tamamen erimesi için 5 dk daha altı açık şekilde karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder