Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Haziran 2014 Perşembe

Un Helvası Tarifi

NefisYemekTarifleri-b3ZYnsTua

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 100 g tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Tereyağımızı tencereye alıyoruz. Eriyen yağa yarım su bardağı sıvı yağ ve unumuzu ilave ediyoruz. Kehribar sarısı rengini alana kadar ve sıvı bir kıvama ulaşıncaya kadar kavuruyoruz. Yavaş yavaş ılık sütümüzü ilave ediyoruz. Süt ile un birbirine karıştıktan sonra şekeri ilave edip ve şekerin tamamen erimesi için 5 dk daha altı açık şekilde karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Un Helvası Tarifi 1

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz