Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
28 Haziran 2014 Cumartesi

Yağlı Acılı Çiğ Köfte

NefisYemekTarifleri-ozZ9Yux5u

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 40dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 2 veya 3 su bardağı ince bulgur (köftelik)
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • Biber salçası (isteğe göre acı veya tatlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 – 3 yemek kaşığı kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Biraz sıvı yağ
  • Nar ekşisi (yoksa bir limon suyu
  • Maydanoz ve taze soğan

Hazırlanışı

Bulgur kaynar su ile ıslatılıp biraz tuz eklenir. Soğanlar rendelenip yağda biraz kavrulur ve salçalar eklenir. Soğanı ocaktan almaya yakın baharatları eklenir. Kaynar su ile şişmiş olan bulgurların üzerine soğanlı karışım ve nar ekşisi eklenir. İyice yoğurulur. İnce ince kıyılmış olan maydanoz ve soğanlar bulgurlara eklenir. Damak tadımıza göre acı biberini ve tuzu eklenir. Tekrar iyice yoğurulur, sonra isteğe bağlı olarak şekil verilir. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz