Topalak Tarifi (Analı Kızlı)
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 orta boy soğan
- 250 gr yağsız kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 su bardağı su
- 1/4 adet Limon suyu
- 1 miktar tuz
- Bir miktar karabiber
- Bir miktar kimyon
Hazırlanışı
Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, baharatları, unu, yumurta akını alıp iyice yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri hafifçe un serpilmiş bir tepsiye alalım. Sağa sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurup salçayı ekleyelim. 1 dk daha kavurarak suyu ekleyelim. Çorbanın suyu kaynadığında içine haşlanmış nohutları ve köfteleri ekleyelim Çorbayı ağır ateşte köfteler yumuşayana dek pişirerek. Üzerine limon suyu gezdirip servis yapalım.
Not : Ben kuzu eti de kavurdum içine.
0 yorum:
Yorum Gönder