Yoğurtlu Köfte Kebabı Tarifi
Yoğurtlu Köfte Kebabı Tarifi
Malzemeler
400 Gram Kıyma
1 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
1 Tutam Maydanoz
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Pidesi İçin:
3 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Yarım Çay Bardağı Süt
Tuz
Su
Üzeri İçin:
Yoğurt
Tereyağı
Domates
Yeşil Biber
Domates Salçası
Tuz
Karabiber
400 Gram Kıyma
1 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
1 Tutam Maydanoz
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Pidesi İçin:
3 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Yarım Çay Bardağı Süt
Tuz
Su
Üzeri İçin:
Yoğurt
Tereyağı
Domates
Yeşil Biber
Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Yoğurtlu köfte kebabı tarifimizin ilk önce pidesini hazırlamaya başlıyoruz. Geniş bir kaseye unu boşaltıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Az da ılk su döküyoruz. Un almadan ilk önce ortadaki malzemeleri karıştırıyoruz. Ortadaki sıvı malzemeler iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su döküyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız pide hamurunu yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Ayrı bir kaseye de biraz su, biraz sıvıyağ döküyoruz. Elimizi sulu yağlı karışıma batırıp, hamuru tepsiye yayıyoruz. Ardından da elimizle de şekil veriyoruz. Daha sonra pide hamurunu önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Bu arada yoğurtlu köfte kebabımızın köftesini hazırlamaya başlıyoruz. Cam bir kaseye kıymayı alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Köfte harcının kıvamına göre galeta unu serpiyoruz. Kıvamını alan köfte harcından limon büyüklüğünde parçalar koparıp, tahta çöp şişlere geçiriyoruz. Tüm köfte harcını aynı şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız çöp şişleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Bu arada pişen pideyi küçük küpler halinde doğruyoruz. Geniş servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine pişen çöp şişlerimizi diziyoruz. Köfte çöp şişlerinin üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirerek döküyoruz. Ardından ayrı bir tarafta tavaya tereyağını alıyoruz, tereyağı eridikten sonra üzerine salçayı alıyoruz. Az da su döküp, sosun kıvamını açıyoruz. Kaynatıyoruz. Hazırladığımız sosu da yoğurdun üzerlerine ve ekmeklerin de üzerine gelecek şekilde gezdirerek döküyoruz. Domatesleri ikiye kesiyoruz. Biberleri de iri şekilde doğruyoruz. Doğradığımız domates ve biberleri de az yağda kızartıyoruz. Servis tabağımızdaki yoğurtlu sebze kebabının üzerine kızarttığımız domates ve biberleri alıyoruz. Yemeğimizi servise hazırlıyoruz.
Yoğurtlu köfte kebabı tarifimizin ilk önce pidesini hazırlamaya başlıyoruz. Geniş bir kaseye unu boşaltıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Az da ılk su döküyoruz. Un almadan ilk önce ortadaki malzemeleri karıştırıyoruz. Ortadaki sıvı malzemeler iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su döküyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız pide hamurunu yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Ayrı bir kaseye de biraz su, biraz sıvıyağ döküyoruz. Elimizi sulu yağlı karışıma batırıp, hamuru tepsiye yayıyoruz. Ardından da elimizle de şekil veriyoruz. Daha sonra pide hamurunu önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Bu arada yoğurtlu köfte kebabımızın köftesini hazırlamaya başlıyoruz. Cam bir kaseye kıymayı alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Köfte harcının kıvamına göre galeta unu serpiyoruz. Kıvamını alan köfte harcından limon büyüklüğünde parçalar koparıp, tahta çöp şişlere geçiriyoruz. Tüm köfte harcını aynı şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız çöp şişleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Bu arada pişen pideyi küçük küpler halinde doğruyoruz. Geniş servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine pişen çöp şişlerimizi diziyoruz. Köfte çöp şişlerinin üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirerek döküyoruz. Ardından ayrı bir tarafta tavaya tereyağını alıyoruz, tereyağı eridikten sonra üzerine salçayı alıyoruz. Az da su döküp, sosun kıvamını açıyoruz. Kaynatıyoruz. Hazırladığımız sosu da yoğurdun üzerlerine ve ekmeklerin de üzerine gelecek şekilde gezdirerek döküyoruz. Domatesleri ikiye kesiyoruz. Biberleri de iri şekilde doğruyoruz. Doğradığımız domates ve biberleri de az yağda kızartıyoruz. Servis tabağımızdaki yoğurtlu sebze kebabının üzerine kızarttığımız domates ve biberleri alıyoruz. Yemeğimizi servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder