Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Haziran 2014 Salı

Adana Kebabı Tarifi

Adana Kebabı Tarifi

NefisYemekTarifleri-Pg7hRY9DR
Malzemeler
200 Gram Kuzu Eti

400 Gram Kıyma

Karabiber

Pul Biber

Tuz

Garnitürü İçin:

10 Adet Lavaş

5 Adet Biber

2 Adet Domates

2 Adet Soğan

1 Tutam Maydanoz
Hazırlanışı
Adana kebap tarifi tarifimiz için, ilk önce etlerimizi zırhtan geçiriyoruz. Doğrama tahtasına kuzu etini alıyoruz. Doğruyoruz. Üzerine kıymayı alıyoruz. Kıyma ve kuzu etini zırhtan geçiriyoruz. İsterseniz bıçakla da iyice doğrayabilirsiniz. Kıyma ve kuzu eti iyice harmanlandıktan sonra üzerine karabiber, tuz ve pul biber serpiyoruz. Yoğuruyoruz. Hazırladığımız kebap harcından parçalar koparıyoruz. Tahta çöp şişlerine yassı bir şekilde geçiriyoruz. Hazırladığımız adana kebapları fırın tepsisine diziyoruz. Ardından önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişiriyoruz. Adana kebaplar pişerken maydanozu ince doğruyoruz. Soğanı da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız soğan ve maydanozları bir kaseye alıyoruz. Üzerine pul biber serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Servis tabağımızın kenarına soğan karışımını alıyoruz. Servis tabağının kenarına da lavaşları katlayarak diziyoruz. Ayrı bir tarafta da domatesleri dilimliyoruz. Biberleri de iri parçalar halinde doğruyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküyoruz. Domates ve biberleri kızartıyoruz. Fırında pişen adana kebapları servis tabağımıza alıyoruz. Kenarına da kızarttığımız domates ve biberleri diziyoruz. Yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz