Yumurtalı Taze Fasulye Kavurma
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kaşık tereyağı
- Tuz
Hazırlanışı
Güzelce yıkanmış fasulyeler ayıklanır ( ben kılçıkları kalmasın ve daha lezzetli olsun diye yan kısımlarını bıçakla keserek ayıklıyorum ) Sıvı yağ ve tereyağı ile uzun süre karıştırılarak kavrulur. Tercih miktar tuz ilave edilir. Fasulyelerin pişmesine yakın yumurtalar üstlerine kırılır. Karıştırılır ve bir miktar daha ocak üzerinde tutulur. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder