Zeytinyağlı Yaprak Sarması Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1su bardağı pirinç
- Maydanoz
- Kuru nane
- Tuz
- Toz biber
- Asma yaprağı
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Ardından yeşil biberleri ekliyoruz. Domates, tuz, biber, nane ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Yıkadığımız pirinçleri de ekleyip 1 su bardağı sıcak su koyup pişiriyoruz. Suyunu çekince altını kapatalım ve doğrayıp hazırladığımız maydanozları da ilave edelim. Sıra geldi yapraklara :) Tencerede suyumuzu kaynatıp yıkadığımız yaprakları haşlıyoruz. Sarıp düdüklü tencereye diziyoruz. Suyunu ve salçasını da koyup 10 dk pişiriyoruz. İsteğe göre limon da sıkılabilirsiniz pişerken.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder