Madımak
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- Yarım kilo madımak
- 1 büyük boy soğan
- 1 küçük çay bardağı bulgur
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- Tuz, pul biber
- Sıcak su
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz salçayı ekleyip salçanın kokusu biraz gidene kadar kavurup ayıklayıp yıkadığımız madımakları ve bulguru da ekleyip tekrar kavuruyoruz, tuzunu ve pul biberini, sıcak suyu koyup kaynadığında da limon suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz. Su miktarını belirtmedim, suyunun fazla olmaması gerekiyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder