Acılı Zeytinli Minik Ekmekler
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım paket yaş maya (21 gr)
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
- 10 çay bardağı un ( elime o an çay bardağı geldiği için onunla ölçtüm :) fakat siz bir bardak bir bardak ekleyin. Unun cinsine göre ölçüsü farklılık gösterebiliyor)
Hazırlanışı
Su ve sütü küçük bir tencerede ılık olana dek ısıtalım (sıcak olmasın) Yoğurma kabımıza ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritelim. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karıştıralım ve malzemeler birbiriyle iyice özleşmesini sağlayalım. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayalım. Hamur elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakalım. Yoğurmaya devam edelim ( yaklaşık 5-10 dk kadar daha) Yoğurma işlemi de bittikten sonra üzerini temiz bir örtü ile örtelim veya yoğurma kabımızın kapağı ile kapatalım ve mayalanması için bırakalım. 1 saat veya daha fazla bir süre kadar dinlendirelim. Daha sonra hamurumuzdan küçük parçalar kopararak elimiz ile açtırarak üzerine hazırladığımız harçtan koyalım. Ardından yağlamış olduğumuz tepsiye acılı zeytinli ekmeklerimizi dizelim. 10 dakika kadar da tepside mayalanmaya bırakalım. 160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında acılı zeytinli ekmeklerimizi altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun;)
Küçük bir not düşmek istiyorum:) şu zamana kadar hamur işleri yapımında hiç bu kadar başarılı olamamıştım. Taa ki bu tarifi deneyene kadar;) öyle yumuşacık puf puf oluyor ki vazgeçilmez tariflerim arasında, sizlere de tavsiye ederim :) Yapacak olan hamarat hanımlarımıza şimdiden kolay gelsin.
0 yorum:
Yorum Gönder