Çiğ Börek
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- Un
- Sulandırılmış yoğurt (ayran kıvamında)
- Tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Un, tuz ve karbonat bir kapta karıştırılır, ayrı bir yerde yoğurt ılık su ile ayran kıvamına getirilir. Bu tarif su ile de yapılabilir ama bu şekilde hamur daha lezzetli oluyor. Ortalama 500 gram un, 1 bardak veya 250 mil kadar sıvı alıyor. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur hazırlanır ve dinlendirmeye bırakılır. İç harç için kıyma ile 1 adet kuru soğan minicik kesilerek karıştırılır. Baharatları atılıp sulandırılır, sulandırma işlemi çok önemli kıymanın hamurun içinde top bir şekilde durmasını engelliyor ve kıyma hamurun her yerine eşit dağılıyor.Dinlenen hamurdan yuvarlak parçalar alınır. Ne kadar büyüklükte yapmak isterseniz ve kızartacağınız tava veya tencerenin büyüklüğünede uyacak şekilde olmalı. Ben orta boy teflon tencerede kızarttım, mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp tezgahı unlayarak tabak büyüklüğünde açtım. Açarken çok ince veya kalın olmamalı, kalın olursa hamur kalır çok incede de kuru olur ikisinin arası bir kıvamda açabilirseniz daha lezzetli olur. Bir kısmına hazırlanan harçtan sürün kalan yarısı ile hamuru kapatın çatal yardımıyla uç kısımlarına bastırın ve kızgın yağda çevirerek kızartın. Ani gelen misafire de hemen hazırlayabileceğiniz lezzetli ve doyurucu bir tarif. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder