Altı Kat Poğaçası
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- Bir paket yaş maya
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı toz şeker
- Bir yumurta (sarısı üstüne)
- Yarım margarin (erimiş olacak)
- İki çay kaşığı tuz
- Yeterince un
Hazırlanışı
Önce sütümüzü ılıtalım ve bir yoğurma kabına mayamızı ve şekerimizi bırakalım. Üzerine ılık sütümüzü bırakıp mayamızı kabartalım. Sonra sıvı yağımızı, yumurtanın akını, tuzunu bırakıp yavaş yavaş unumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuralım, dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamuru alalım küçük küçük koparıp çay tabağı büyklüğünde açalım. Altı tane altına olarak ayırıp her altı tane açılmış hamurun aralarına erimiş margarinden sürüp üst üste bırakalım ve bir kenara alalım. Sonra bu altılı hazırladığımız minik hamurlarımızın hepsini birden merdaneyla açıp sekize bölelim. Bir kenarından sarıp rulo şeklinde yapalım ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve pişmeye bırakalım. Ben aralarına bişe bırakmadım ama siz isterseniz peynir bırakabilirisiniz. Pişince servis tabağına alıp servis yapalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder